Maślane spaghetti z parmezanem i szpinakiem
Masło, parmezan i liście szpinaku.Pomyślisz: ale bida
A ja na to: ale złoto 🥰
🍝Ugotuj makaron al dente w dobrze osolonej wodzie !
Zdaj się na intuicję i próbuj makaronu albo po prostu ugotuj go minute krócej niż na opakowaniu.
✨Przed odcedzeniem skradnij trochę „Świętej Wody” czyli wody z gotowania makaronu.
🧈 Z kostki masła odkrój ok. 1 cm pasek i włóż go do ciepłego garnka po makaronie. Dodaj szpinak, 3 łyżki parmezanu i makaron. Wszystko wymieszaj, podlej 2-3 łyżkami świętej wody.
🍽Przełóż na talerz, posyp parmezanem i grubo mielonym pieprzem.
UWAGA !
Ten makaron jest na tyle wyjątkowy, że nie rozkocha w sobie każdego.
Jeśli potrafisz docenić głębie parmezanu i masła, masz garnek i 10 minut istnieje realna szansa na zakochanie się w tym prostym daniu.