Gorąca cytrynowa chałka z lodami i czereśniami


Gorąca, pachnąca cytryną i cynamonem chałka z waniliowymi lodami i czereśniami - szybki deser. 


Oto dowód na to, że czasami warto iść na skróty. Jest to dobry tip dla pieczeniowych kalek - takich jak ja. Gorąca, pachnąca cytryną i cynamonem chałka z lodami i czereśniami to coś więcej niż deser. Idealna gdy zostanie nam wczorajsza chałka a wpadnie koleżanka. Przeprosty przepis:

Składniki:
  • dwa plastry chałki
  • jajko 
  • pół cytryny
  • sól, cynamon, cukier waniliowy
  • lody
  • czereśnie
Jajko roztrzepuję, dodaję soku i skórkę z cytryny, cynamon i cukier. Obtaczam chałkę i wstawiam do piekarnika (na papierze) na 5 min w 180 stopniach. Wyjmuję kładę lody i owoce, podaję z kawą.