Gorąca cytrynowa chałka z lodami i czereśniami
Gorąca, pachnąca cytryną i cynamonem chałka z waniliowymi lodami i czereśniami - szybki deser.
Oto dowód na to, że czasami warto iść na skróty. Jest to dobry tip dla pieczeniowych kalek - takich jak ja. Gorąca, pachnąca cytryną i cynamonem chałka z lodami i czereśniami to coś więcej niż deser. Idealna gdy zostanie nam wczorajsza chałka a wpadnie koleżanka. Przeprosty przepis:
Składniki:
- dwa plastry chałki
- jajko
- pół cytryny
- sól, cynamon, cukier waniliowy
- lody
- czereśnie
Jajko roztrzepuję, dodaję soku i skórkę z cytryny, cynamon i cukier. Obtaczam chałkę i wstawiam do piekarnika (na papierze) na 5 min w 180 stopniach. Wyjmuję kładę lody i owoce, podaję z kawą.