Pomidorowe naleśnikowe tagiatelle z kurczakiem i pesto bazyliowym




Pomidorowe naleśnikowe tagiatelle z kurczakiem i pesto bazyliowym

Składniki:
  • 2 Szklanki mąki
  • Szklanka mleka 
  • 2 jajka
  • Pół szklanki wody gazowanej
  • Kartonik przecieru pomidorowego
  • 2-3 łyżki oleju z suszonych pomidorów
  • sól
  • Pesto bazyliowe
  • Pierś kurczaka
  • Suszone pomidory w przyprawie 
  • Bazylia 

Mąkę, jajka, mleko, wodę, olej i sól miksuję. Dodaję kartonik przecieru. Miksuję. Smażę naleśniki. 
Naleśniki kroję w paski. 
Kurczaka kroję w kostkę, posypuję suszonymi pomidorami w przyprawie, bazylią i solą. Smażę krótko na średnim ogniu z każdej strony na oleju z pomidorów. Dokładam na patelnie paski naleśnikowe. Dodaję pesto, mieszam i wykładam na talerze. Aż się prosi, żeby dodać suszone pomidory i parmezan - niestety u mnie zabrakło.